Home
Nieuws
Historie
Reuen
Teven
Nesten
Border Collie
Te koop
Contact
Links


Welkom op de site


Hallo ik ben Erika 't Lam en al jaren actief in de hondensport met name de africhting van Duitse Herders op IPO niveau.

Een uitstapje gemaakt naar het schapen drijven met mijn Border Collie maar de Duiters hebben prioriteit.

De kennel samen begonnen met Zoltán Tóth maar door zijn wegvallen nu alleen verder in een kleinere samenstelling.

Ik heb mijn start gemaakt in 1979 bij kringgroep "De Alblasserwaard" te Gorinchem en heb, na een aantal jaren afwezig geweest te zijn, de draad weer opgepakt bij kringgroep De Oude Maas.
Daarna volgde VDH kringgroep Dordrecht en na een uitstap bij kringgroep Geldermalsen, terug op het honk en volop actief.

Mijn doel is het fokken van honden met een sterk wezen, voorzien van een sociale agressie, maar zeker wel bereikbaar en een wil om te werken. Inzetbaar voor alle disciplines van de hondensport en praktijkwerk.
Wat ik zeker ook niet uit het oog verlies zijn de uiterlijke kenmerken van de Duitse Herder en de fysieke gezondheid van de honden. Reu en Teef dienen aangekeurd te zijn en minimaal het africhtingcertificaat IPO3 te bezitten.

Af en toe fok ik een nest met door mezelf afgerichte teven, ik weet dus exact de eigenschappen van de honden, aangezien de invloed van de teef op de pups zo belangrijk is,  stel ik hoge eisen aan de kwaliteit.

De pups groeien vrij op met andere honden een kat, kippen, schapen en ik besteed veel aandacht aan het socialiseren van de pups, tevens geef ik advies aan de nieuwe eigenaren over welke pup het beste bij hun past.

Pups worden afgegeven met Stamboom/Cert. v. Fokniveau en zijn geënt, ontwormd en gechipt, tevens wordt tegenwoordig al DNA afgenomen tijdens het chippen om de afstamming te waarborgen.

De kennelnaam is ontstaan uit het gebied waar we veel gespeurd hebben, langs de Kromme Elleboog staat een grote boerderij waar we ons oog op hadden laten vallen. De boerderij is het niet geworden. De kennelnaam is gebleven.


 

kennels trainingsveld