Home
Nieuws
Historie
Reuen
Teven
Nesten
Border Collie
Te koop
Contact
LinksWelkom op onze website


Wij zijn Erika 't Lam en Zoltán Tóth, beiden al jaren actief in de hondensport.

Zoltán vanaf de jaren tachtig bij kringgroep Rijnmond en later jaren bij kringgroep De oude Maas.
Ik heb mijn start gemaakt in 1979 bij kringgroep "De Alblasserwaard" te Gorinchem en heb, na een aantal jaren afwezig geweest te zijn, de draad weer opgepakt bij kringgroep De Oude Maas.

Nu zijn we, na een uitstap bij kringgroep Geldermalsen, terug op ons honk en volop actief bij kringgroep Dordrecht.

Ons doel is het fokken van honden met een sterk wezen, voorzien van een sociale agressie, maar zeker wel bereikbaar en een wil om te werken. Inzetbaar voor alle disciplines van de hondensport en praktijkwerk.
Wat we ook niet uit het oog verliezen zijn de uiterlijke kenmerken van de Duitse Herder en de fysieke gezondheid van de honden. Reu en Teef dienen aangekeurd te zijn en minimaal het africhtingcertificaat IPO3 te bezitten.

Af en toe fokken we een nest met door ons zelf afgerichte teven, we weten dus exact de eigenschappen van de honden, aangezien we de invloed van de teef op de puppen zo belangrijk vinden, stellen we hoge eisen aan de kwaliteit.

De puppen groeien vrij op met andere honden, kippen, schapen en we besteden veel aandacht aan het socialiseren van de pups, tevens geven we advies aan de nieuwe eigenaren over welke pup het beste bij hun past.

Pups worden afgegeven met Stamboom/Cert. v. Fokniveau/Logboek en zijn geënt, ontwormd en gechipt.

De kennelnaam is ontstaan uit het gebied waar we veel gespeurd hebben, langs de Kromme Elleboog staat een grote boerderij waar we ons oog op hadden laten vallen. De boerderij is het niet geworden. De kennelnaam is gebleven.

 

kennels trainingsveld